0
0
0
Informacije: 080 50 55 / info@conrad.si
Tehnična pomoč: tehnik@conrad.si

Conrad Electronic. Več kot samo ideje

Conrad je eden izmed vodilnih evropskih trgovcev elektronike in tehnike. Kupec se lahko odloči za nakup preko spleta, s pomočjo kataloga ali obišče trgovino.

Podjetje Conrad že štiri generacije vodi družina CONRAD. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1923 v Berlinu, njegov sedež pa se od leta 1946 nahaja v mestu Hirschau v bavarskem okrožju Oberpfalz.

90 let Conrada - to pomeni tradicijo napredka. Ime Conrad je sinonim za elektroniko in tehnologijo po vsej Evropi. še naprej se trudimo, da ugodimo vsem vašim željam z inovativnimi ponudbami, najboljšimi storitvami in motiviranimi sodelavci.

Družina Conrad je leta 2006 odprla svoje predstavništvo tudi v Sloveniji - Conrad Electronic d.o.o. k.d., Ljubljanska cesta 66, 1290 Grosuplje, tel. 080 50 55.

Svoje stranke navdušujemo s kompetentnostjo in pametnimi idejami, predvsem pa z energijo, s katero se zavzemamo za njihove želje. Pri tem ni pomembno, kako zahtevne ali vsakdanje so. Conrad je eden izmed vodilnih ponudnikov elektronike v Evropi. Vse naše izdelke in storitve vam ponujamo v katalogih, v naši podružnici in na spletu. Naše stranke lahko izbirajo, kdaj, kje in kako bodo nakupovale pri nas.

Iščete določen izdelek in ne veste katerega bi izbrali? Naši svetovalci so za vas vsak dan na voljo;

Od ponedeljka do petka od 9h - 18h na BREZPLAčNI številki 080 50 55 ali e-mailu: narocila@conrad.si!

Tehnološke inovacije. Rešitve za vsakogar.
Conrad ponuja proizvode, ki naš vsakdan poenostavijo, naredijo bolj udoben in bolj učinkovit. V trenutni Conradovi ponudbi je več kot 600.000 proizvodov.

Naše stranke zelo cenijo inovativnost in zanesljivost pri dobavi visoko kvalitetnih proizvodov in storitev.

Naš tehnološki center (CTC), ki je odgovoren za razvoj in kvaliteto proizvodov, zaposluje več kot 250 strokovnjakov.

Usmerjeni h kupcem 24 ur na dan sedem dni v tednu.
Conrad upravlja z enim izmed najmodernejših logističnih centrov v Evropi Nahaja se v kraju Wernberg- KĂśblitz ob avtocesti med Regensburgom in Nurenbergom. Center odpošlje več kot 60.000 paketov dnevno v več kot 100 držav.

Conrad Electronic. Zgodovinski pregled

Več kot 90 let na vrhu napredne tehnologije
Oktobra 1923 je bil v Berlinu na radijskih valovih prvič predvajan radijski program. Rodil se je nov medij in kmalu postal priljubljen med ljudmi. Tudi Max Conrad je bil med tistimi, ki jih je tedanji naravnost osupljiv tehnični napredek očaral. Vendar ni ostal pri tem - uvidel je, kako velikega pomena je bil novi medij. Leta 1923 je v svoji trgovini v berlinskem predelu NeukĂślln svojim strankam začel ponujati vse, kar so potrebovale za poslušanje radia.

1923 - Radio navduši ljudi po vsem svetu
Radijski sprejemniki iz dvajsetih let prejšnjega stoletja niso bili nič kaj podobni današnjim. Največji navdušenci so si sprejemnike kar sami sestavili iz tuljav, kondenzatorjev, žic, detektorjev in slušalk, da so lahko prisluhnili tedaj skromni izbiri programov.

Za ljubitelje radia je bil komplet za izdelavo radijskega sprejemnika, ki ga je ponujal Conrad, velika pridobitev, saj je vseboval vse potrebne sestavne dele. Ker je želel komplete ponuditi čim širšemu krogu strank po dostopni ceni, je veliko sestavnih delov v kompletu dobil iz odpisanih radiev iz 1. svetovne vojne.

1936 - Televizija domače izdelave in prvi katalog
Z Olimpijskimi igrami leta 1936 se je televizija prvič predstavila v Nemčiji. In spet je Conrad svojim navdušenim strankam ponujal komplete za sestavljanje televizijskega sprejemnika in jim tako omogočil nemogoče.

Conrad Electronic je televizijski sprejem omogočil najširšemu krogu potrošnikov, saj je ponujal televizijske sprejemnike in tudi komplete za njihovo sestavo. Ob koncu tridesetih let prejšnjega stoletja let je podjetje prodajalo na debelo široko ponudbo sestavnih delov, ki so bili opisani v katalogu iz leta 1936.

1946 - Ponoven začetek v Oberpfalzu
Sprva je 2. svetovna vojna pomenila konec hitrega razvoja tehnologije in poslovnega razcveta. Prodajalna v Berlinu je bila porušena in v viharnih zadnjih mesecih vojne se je družina Conrad znašla v regiji Oberpfalz na Bavarskem. Vse, kar so uspeli rešiti iz Berlina, je bil nahrbtnik kondenzatorjev. Takrat je bil idealen trenutek za ponoven začetek, saj je v tistem času na trgu primanjkovalo vsakršnega blaga.

Podjetje je spet začelo iz nič v majhnem mestecu Hirschau, z zelo skromnimi sredstvi. Conrad je trgoval s tistimi elektronskimi sestavnimi deli, ki jih je uspel dobiti na trgu. Poleg kondenzatorjev, ki jih je rešil iz ruševin v Berlinu, je trgoval tudi z deli iz odpisanih nemških in ameriških vojaških radijskih aparatov. Povpraševanje je bilo veliko - v prvih povojnih letih je radio mnogim predstavljal edino dnevno razvedrilo. Industrijsko proizvedeni sprejemniki pa so bili redki in izjemno dragi. Za mnoge tedanje zanesenjake je bilo ime >Werco< (okrajšava za Werner Conrad) sinonim za poceni in zanesljive elektronske sestavne dele.

1951 - Zlata doba gospodarskega čudeža
V dveh desetletjih razcveta (1950-1970) je podjetje Conrad beležilo skokovito rast. "Blagovnice s tehničnim blagom" so prodajale radijske in televizijske sprejemnike, električne pečice in pralne stroje - vse gospodinjske aparate, ki so bili tedaj na voljo za poenostavitev dnevnih opravil. Poleg tega pa je Conrad oral ledino na področju kataloške prodaje po pošti, dobavljal je trgovinam z radijskimi in televizijskimi sprejemniki in tudi končnim potrošnikom.

1976 - Uspešen prehod v dobo računalnikov
V sredini 70. let prejšnjega stoletja se je uporaba računalnika zelo razmahnila. Conrad se je moral soočiti z novim izzivom in ga obrniti v svoj prid. Podjetje se je prilagodilo spreminjajočim se nakupovalnim navadam in je svojo poslovno mrežo spretno razširilo, obenem pa je v svoji prodaji po pošti ves čas sledilo najnovejši informacijski tehnologiji in logističnim metodam.

Danes - Vodilni dobavitelj z več prodajnimi potmi
Danes je Conrad vodilni dobavitelj z več prodajnimi potmi v industriji elektronike v Evropi. Podjetje svoje izdelke in storitve kupcem predstavlja v katalogih, prek 33 podružnic v Evropi in tudi prek interneta.

Uspešen prehod v dobo interneta
Nemški katalog trenutno obsega preko 80.000 artiklov in tako pokriva domala vse izdelke na področju elektronike, na spletni strani pa najdete več kot 350.000 izdelkov.. Z 2,5 milijona obiskov na mesec je Conradova spletna stran najbolj obiskani internetni naslov za tehniko in elektroniko v Nemčiji. že od leta 1997 je Conrad nepretrgoma na lestvici desetih najboljših dobaviteljev na področju elektronskega poslovanja.

Conrad po svetu
Nenazadnje, Conrad svoje izdelke neposredno dobavlja kupcem iz več kot 150 držav z 7,2 miljonov paketov na leto po vsem svetu. Zagnana ekipa za prodajo in trženje skrbi za navdušence za elektroniko in tehnologijo po vsem svetu in zagotavlja, da je podjetje Conrad Electronicglobalno in brez meja.